• Nederlands
  • Deutsch

Wanneer je in Limburg woont en je wil bariton leren spelen kun je contact opnemen met Ton Janssen om lessen te volgen. Ton heeft een enorme ervaring als docent en is begonnen als  privé docent om vervolgens in 1990 naast deze werkzaamheden als docent groot koper bij Kumulus,  muziekschool Maastricht te gaan werken.

 

Je kunt als beginner starten maar als gevorderde bariton speler kun je zeer zeker ook bij hem terecht.  Het repertoire dat gespeeld wordt zal altijd in overleg met de cursist worden uitgezocht c.q. samengesteld. Het is belangrijk dat bij het ontwikkelen van je spel plezier voorop staat. Dit bereik je o.a. door stukken te spelen die je aanspreken.


Naast het repertoire wordt er gewerkt aan de technische vaardigheden. Hiervoor doe je oefeningen die zeer effectief zijn en je coördinatie van o.a. je lippen verbeteren. Deze combinatie van oefeningen en leuk speelmateriaal zullen ervoor zorgen dat je met plezier aan het werk gaat. Dit geldt natuurlijk voor zowel de beginnende als de gevorderde bariton speler.

 

De bariton is de kleinere uitgave van de tenor tuba ook wel euphonium genaamd. De klank van de bariton is vergeleken met het euphonium/tenor tuba slanker en helderder.  In het ensemble of een orkest speelt de bariton de hogere stem.

 

De bariton is eveneens uitermate geschikt om mee te starten  wanneer je euphonium zou willen leren spelen. Door zijn kleinere boring en kleinere bouw heb je minder lucht nodig en speelt het makkelijker dan de tenor tuba/ euphonium. Voor de beginnende muzikant is dit wel een aanrader.

Wanneer u in het rayon Maastricht woont is het de moeite waard om te bekijken of het voor u interessant is om via de muziekschool les te nemen. Mensen buiten het rayon Maastricht kunnen beter privé lessen volgen bij Ton. Ton heeft in Elsloo, gemeente Stein een eigen lokaal waar u de lessen kunt volgen.

 

Voor de muziekschool is het belangrijk dat u in het  rayon Maastricht woont. Maastricht, Meerssen, Valkenburg, Eijsden, Vaals en de bijbehorende gemeenten behoren tot dit gebied.

 

Ton zelf geeft les in Elsloo, gemeente Stein. Stein is gelegen in Zuid Limburg, gelegen in de hoek Sittard, Heerlen, Maastricht vlakbij Geleen en Beek.

 

Voor zowel beginners, gevorderden en vergevorderden heeft Ton een pakket van mogelijkheden. Lessen zijn altijd op afspraak en lestijd en lesfrequentie  gaat in overleg.

 

Er bestaat een mogelijkheid om Ton te boeken voor Workshops. U kunt zelf aangeven welke onderwerpen u graag behandeld wilt hebben. U kunt het initiatief voor een wokshop ook bij Ton neerleggen. Een derde mogelijkheid is om de inhoud  in onderling overleg te bespreken.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op info@tonjanssen.com of op zijn website www.tonjanssen.com.